Olofssons i Portugal

Skön torsdag
Idag var det Paddel som alltid för Anders på torsdagsförmiddagar. Sedan lite soltid i trädgården, blev en alkoholfri drink också innan lunchen.
 
Husets trädgårdsmästare har varit här, det ser man på skräpet som ligger nedanför muren på gatan. Det kommer en liten bil och sopar gatan och plockar upp allt trädgårdsskräp från gatan lite då och då. Himla smidigt sätt att bli av med trädgårsrenset.
Vid 15 tiden kom världens bästa Ana hit, vår städerska. Hon är så gullig och gör så fint hos oss. Vi utrymde då huset och promenixade in mot Cascais utmed vattnet. Satt lite i solen och njöt och tittade på gubbar som matade måsar och folk som badade. Skulle tro att det kan vara 16-17 grader varmt i havet. Går att bada när solen skiner annars lite väl kallt än så länge.
Vi vandrade vidare in till stan och till hotel Villa Cascais som har så god Sangeria med jordgubbar i. Satt där och såg solen gå ner och när det blev kyligt gick vi in i restaurangen och åt middag.
Åt Portugisisk ost och marmelad till förrätt (de äter ost till förrätt, inte efter maten). Man kapar av överdelen på osten och så gröper man ur innehållet. Farligt gott. 
Sedan blev det premiär för Uber här nere, alla åker Uber istället för taxi. Tryggare, bättre bilar och de brukar inte köra som idioter. Gick strålande bra. Tog 3 minuter så var bilen på plats, resan hem tog 6 minuter och kostade 3.36 euro. Trevlig och glad chaufför (men lite taskig andedräkt 😝). Nu packar Anders då han ska på sin årliga fotbollsresa med grabbgänget från Sverige. Så tidigt imorgon hoppar han på planet till Paris. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress